S.S.S.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sistemimizin özel olduğu kısım, Yapı kabuğunu oluşturduğumuz Faypan panelimizin Yapısal formundan kaynaklanmaktadır. 3D panel olarak isimlendirildiği gibi çelik kafes örgüsünden dolayı Donatılı Panel Sistem olarak ta tanımlanmaktadır. Panelimiz iki yüzeyinde 4,5 mm çapında 10 cm karelajda çelik kafes örgüye sahiptir, bu örgüyü panelin içinde diogonel şekilde yerleştirilen çelik çubuklar birbirine güçlü puntolar sayesinde sabitler. Panelin ortasında 10 cm kalınlığında 16 dansite yoğunluk ta ki B1 sınıfı EPS yalıtım bloğu yer almaktadır. Bu hali ile panelimizin dıştan dışa kalınlığı 15 cm dir.

Panelimiz ile, duvar ve döşemeyi, modelimize (preojeye) uygun şekilde tasarlayıp, ilave inşaat demiri ile güçlendirme ve montajını tamamlarız. İnşaat kalıbı yardımı ile duvarlara 10 cm C30 Beton dökerek perde duvarımızı oluştururuz. Döşeme ve çatı alanlarımızı ilave inşaat demiri ile güçlendirilmiş şekilde statik hesap analizlerine uygun şekilde betonarme prensiplerde tasarlarız. Tüm yapı Panelimiz, Panelimizi güçlendiren inşaat demir donatısı ve C30 brüt betonun belirli kurallar çerçevesinde bir araya getirilmesi ile oluşur. Böylelikle sağlamlık, dayanıklılık, afetlere karşı güvenli oluş ve uzun ömür parametrelerinde alternatifsiz yapı sistemi olarak orataya çıkar.

Günümüzde yapı teknolojileri çok çeşitlenmiş ve ileri mühendislik çalışmaların neticesinde bir çok alternatifi beraberinde getirmiştir. Prefabrik kelime anlamı itibari ile (Pre) Ön ( Fabrik ) üretim anlamına gelip, Ön Üretimli yapı teknolojilerini ifade etmektedir. Fabrikasyon olarak modüler sistemde üretilip , modüllerin yerinde monte edildiği ve istenirse sonradan sökülebilen sistemler genel olarak hızlı ve geçici yapı talebi için ideal özellikler gösterir. Bir yapıda çözümlenmesi en zor ve problemsiz olması gereken kısım birleşme detaylarıdır. Birleşim noktalarını levha ürünler ile çözen sistemler kalıcı konut ihtiyacında kalıtsal sorunları çözemez ve zaman içerisinde bir çok problem yaşatır. Üretimini mühendislik kuralları çerçevesinde gerçekleştiren sayılı firmaları istisna tutarsak, kullanılan malzeme detayları da gerekli özellikleri sağlamaz. Saç kalınlıkları, profillerin niteliği, yüzey kaplamasında kullanılan levhaların kalınlıkları bu hususta negatif uygulamalar olarak göze çarpar. Diğer taraftan ISI-SES-RÜZGAR yalıtımlarının sağlıklı düzeyde çözümler ile uygulanmamış olması da yapıda konfor hesap değerlerini oluşturamaz. Yalıtımsız ( kış aylarında ısıtılamayan, yaz aylarında ise sıcak sorununa sebep olan ) birleşim yerlerinden rüzgar alan, kısa süre içerisinde ek yerlerinde biriken haşere sorunlarının kronikleştiği sistemler olarak tercih edenleri üzen sistemler olarak şikayetlerin odak noktası haline gelir. FAYEV yapı sistemi ise, Panellerini montaj esnasında hasırlar yardımı ile birbirine bağlayıp kenetler ve tüm yüzeylere C30 beton dökümü uygular, bu sayede birleşim noktası olmaz. Panelimizin merkezinde bulunan 10 cm kalınlığında yüksek yoğunluklu EPS yalıtım bloğu ise kesintisiz şekilde tüm yapı kabuğunu oluşturmuş olduğundan ISI – SES yalıtımı noktasında emsalsiz bir konfor oluşturur. Sistemimiz temelde bu iki özelliği ile diğer sistemlerden ayrılır ve Çelik ile Betonun harmanlanarak sentezlenmiş olduğu bir sistem halini alır.

FAYEV Yapı Sistemi, kalıcı konut üretim teknolojisidir. Her türlü iklimde gönül rahatlığı ve yüksek performans ile kullanılabilir. Mantolamanın günümüzde 5cm kalınlığında Yalıtım levhaları ile uygulandığını ve sadece yapının dış kabuğuna kaplama yapıldığını biliyoruz. Bu uygulama yapılarda ısı yalıtımını kısmen de olsa sağlamaya yeterli oluyor. Bizim sistemimizde hem bu kalınlık 10 cm olarak yer alıyor, hemde ısı köprüsü oluşmasına fırsat vermeden yapının tüm kabuğunu yatay ve dikey elemanlarda oluşturuyor. Böylelikle süper yalıtım sağlayarak her iklim koşuluna uygun hale geliyor.

Fayev’in uzmanlık alanı Konut’un sistemsel özellikleri çerçevesinde ana yapısını en doğru şekilde tasarlayıp uygulamaktır. Mühendislik kısmında araştırma geliştirme faaliyetlerine ağırlık verdiği için, yapının mimari kısımlarında çözüm ortakları ile hareket etmekte, direk kendisi üretim ve uygulama yapmamaktadır. Fayev’in gözetim ve denetiminde anlaşmış olduğu çözüm ortakları ile anahtar teslim hizmet alınabilmektedir.

Sistem Fiyat Paketi; yapıdaki tüm teknik aktiviteleri kapsayan, yapı sistemimizi uygulanmış hali ile son montaj kısımlarına hazır hale getiren iş aşamasının karşılığıdır. Zevke yönelik, müşterimizin karar ve tercihlerini ortaya koyacağı iş aşamalarının uygulanmasına tüm alt yapı hazır hale getirilmiştir.

Panellerimizin sevk edilip monte edilmesi ve inşaat demirleri ile bütün yapının güçlendirilmesi, kalıp montaj faaliyetleri, beton dökümleri, cephelerde ince sıva ve boya işleri, zemin şaplarının tamamlanması, su izolasyonları ve çatı örtüsünün tamamlanması, beton içerisinde kalacak şekilde tüm tesisat alt yapısının tamamlanması şeklinde özetlenebilir.

Müşterilerimizden hiçbir şekilde, nakliye, konaklama, yeme içme adına herhangi bir ek masraf için talepte bulunmuyoruz. Sözleşmemizde yapı için belirtilen miktar haricinde müşterimiz hiçbir ad altında bedel ödemez. Uygulama sahasında imalatımız için gerekli olan elektrik ve su yu hazır hale getirmesi yeterlidir.

Hakediş usulü ile tahsilat temel prensibimizdir, bunun yanında dönemsel kampanyalarımız çerçevesinde vadeli satış uygulamalarımızda olabilmektedir.

Hiçbir yapı sistemi imar mevzuatından muaf olmadığı gibi sistemimizde mevzuata tabidir. Ruhsat işlemlerinde, kurumumuz ile sözleşmenin imzalanması sonrasında, müşterimizin anlaştığı yereldeki bir mimarlık ofisine müşterimiz adına mimari taslak proje iletilmektedir. Ön onaydan geçmiş mimari proje yanında zemin etüt raporunu mimarlık ofisinin tarafımıza ulaştırmasına müteakip statik rapor ve proje çalışmaları Fayev tarafından yapılmakta, Müşterimizin beklentilerini tanımlama adına, tesisat projeleri mimarlık ofisi tarafından tamamlanmaktadır. Aplikasyon Krokisi ve diğer projeler ile beraber Belediye veya Özel idare imar müdürlüğü nezdinde ruhsat müracatı Mimarlık ofisi tarafından yapılır, süreç yönetilir ve sonuçlandırılır. Ruhsatsız üretimlerde sorumluluk müşterimizin uhdesindedir.

Türkiye’nin her yerine metraj gözetmeksizin imalatımız vardır. Ekiplerimiz gerek imalat gerekse, imalat sonrasında servis hizmetlerimizde kesinlikle mesafe koşulu olmadan en küçük yapı talebine de cevap verebilmektedir. Ancak yapı küçüldükçe birim maliyetleride nispeten artmaktadır.

Teknik ofisimizde görevli mimarlarımız müşterilerimiz ile görüşüp kat planı ve yapı beklentilerini dinleyip, veya hazırda olan bir çizimleri varsa alıp, mimari çalışmalar ve değişiklikleri çalışarak, müşterimizin beklentisine özel kat planı ve modellemeyi hazırlar ve müşterimize özel olarak çalışma gerçekleştirilmesine sistemimiz uygundur. Ancak, modellerimizin fiyat çarpanlarının, nispeten daha düşük olduğunu belirtmek isteriz.

Statik değerlerini koruma ve mimari uygunluğa sahip olması koşulu ile mevcut modellerimizde revizyon mümkündür. Sözleşme sonrasında, süreç yönetimini sekteye uğrattığından dolayı, revizyon teknik ofisimizin onayına tabidir.

FAYEV, müşterilerimizin kendi arsalarına özel tasarım veya sabit modellerinden konut imalatı gerçekleştirmekte, hazır yapılmış bir konutun arsası ile beraber satışı gibi bir faaliyet icra etmemektedir.

Ruhsat onay sürecinin tamamlanması sonrasında, İş planımız içerisine alınan projemizde Konut üretimine başlanması ile beraber tek katlı yapılarda 2-3 hafta arası , iki katlı yapılarda 5-6 hafta arası teslim süresi ortalama düşünülebilir. İklim koşulları ve bölgesel tedarik süreleri tamamlama sürelerini etkileyebilmektedir.

Modellerimiz veya özel tasarım modellememiz render çalışmalarında göstermiş olduğumuz gibi birebir mimari olarak yapılmaktadır. Cephe kaplamaları veya renklerde müşterilerimizin görüş ve istekleri doğrultusunda sapmalar olabilmektedir.

4 kata kadar yapı yapılabilmektedir. Ancak, uygulama pratikliğimiz 2 kat olacak şekilde alışkanlığa sahiptir. Bu sebeple modellerimizin ağırlıklı kısmı iki katlı mimariye sahiptir.

15 cm kalınlıkta olan panelimizin, yüzeylerinde yer alana kafes örgü hasır donatı 2,5 cm her iki yüzeyde EPS yalıtım bloğundan ayrık yerleştirilmiştir. Bunun sebepi Beton dökümünde donatının, betonun tam ortasında yer almasının istenmesidir. Böylelikle panelde yer alan hasırları kalınlığa dahil etmemiz halinde 10 cm EPS yalıtım bloğuna ilaveten her iki yüzeyde 5 er santim beton uygulanmakta ve böylelikle toplam 20 santim duvar kalınlığı oluşmaktadır.

Çatımız da duvarlarımız gibi ek donatılı şekilde panelimizden oluşur. Panelimizin üzerine 10 cm kalınlığında C30 brüt beton dökülür. Alt yüzeylerine ise alçıpan asma tavan uygulanır. Çatı betonu üzerine sürme esaslı bitüm astar sürülüp iki kat su yalıtım membranı ikinci katı mineral taşlı olmak üzere uygulanır. Böylelikle yaklaşık çatı tabliye kalınlığımız 20 cm tam dolu betonarme olacak şekilde uygulanmış olur. Evimizin içerisinde tavanımız eğimli çatımızın alt yüzeyidir. Böylelikle yüksek ve ferah bir iç ortamı da oluşturmuş oluruz.

Zemin şapı ve kaplamaları öncesinde net 2,5 metre kat yüksekliği standart uygulamamızdır, bunun yanında müşterimizin talep etmesi halinde HİGH tipi modellerimiz ile 3 mt kat yüksekliğinde de yapabilmekteyiz.

Sıhhi tesisat, ısıtma tesisatı ve elektrik tesisatı beton altında kalacak şekilde, panelimizde ısı tabancası ile açmış olduğumuz kanallarda oluşturulur.

Geleneksel yapılarda olduğu gibi cephelerimizde her türlü dekoratif kaplama uygulaması ( taş, ahşap, seramik, alüminyum ) yapılabilmektedir.

Duvarlarımız çelik hasırımızın 5 cm kalınlığında kara sıva içerisinde kalması ile tüm yüzeylerde tam donatılı şekilde oluşur, böylelikle geleneksel sistemlere oranla daha sağlam ve taşıma kapasitesi yüksek duvar yüzeylerine kavuşmuş oluruz.

Temel uygulaması, arazi topografyası, zemin özellikleri ve etüt raporuna bağlı olmak üzere, statik projenin bir parçası olarak hesaplara tabi bir uygulama içeriğine sahiptir. Gözlem ile temel planlaması mühendislik kurallarına uygun değildir. Bu sebeple statik projede hesaplamaları yapılmış ve tasarımı belli olmuş temel uygulamalarına fiyat teklifini süreç içerisinde verebilmekteyiz. Her arazide farklı olabilecek bir uygulama detayına sahip temelin henüz sözleşme aşamasında fiyatlanması uygun olmayacağı için fiyatlarımıza dahil değildir. Kalınlık ve özellikleri de projede hesaplanmaktadır.

Sistemimiz 3D Çelik kafes donatıdan tüm yapı yüzeylerinin sağlam şekilde birbirine kentlenmesinden oluşmakta, donatımız beton ile mukavim şekilde birleştirilmektedir. Bu sayede tüm sistem bir bütün olarak çalışır, hiçbir yapı modülü başka bir modülü noktasal olarak taşımakla yükümlü olmaz, tüm yapı bir bütün olarak kendisini taşır. Geleneksel betonarme yapılardaki gibi noktasal ( kolon – kriş ) taşıyıcı elemanlara ihtiyaç duymaz, perde beton mantığında tam donatılı şekilde oluşturulmuş tüm duvarlar kolon özelliğindedir. Depreme karşı son derece dayanıklıdır.

Sistemimiz beton içerisinde kalıp, modüler detaylara sahip değildir. Bu neden sökülemez ve demonte değildir. Kalıcı konut sistemidir.

Geleneksel betonarme sistemler mühendislik literatüründe + 50 yıl ömre sahiptir. Bu sistemlerde yer alan inşaat demirleri korozyana karşı kısmen korumalıdır . Bizim sistemimizde ise Korozyana karşı korumalı galvaniz kaplı çelik donatı yer alır, bu sayede geleneksel betonarme sistemlerden daha uzun ömürlü olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

İmalatlarımızda 5 yıl servis ve işçilik garantisi vardır. Uygulama sonrasında 5 yıl içerisinde herhangi bir tamirat veya düzeltim ihtiyacı olursa, ücretsiz şekilde servisimiz yerinde sorunu giderir.

FAYEV sadece temel betonu atmış olduğumuz alan içerisinde sorumluluk almaktadır. Peyzaj konusu başka bir uzmanlık gerektirmektedir, ve firmamız bu alanda uzman değildir.

Sistemimiz ve türevleri Dünya’da yaygın şekilde yatay mimari yapı üretiminde kullanılmaktadır. İlk çıkış yeri Avusturya olmasına rağmen yayılımını Amerika’da yaşamıştır. Yaklaşık olarak 30 yıllık bir geçmişe sahiptir, Ve bu gün Rusya, Avrupa, Amerika, Afrika, Orta Doğu ülkelerinde, milyonlarca metrekare uygulama deneyimine sahiptir. Sistemimizin detaylı testlerinin bir çoğu Amerika’da bulunan test merkezlerinde gerçekleştirilmiş, Uluslararası mühendislik yayınlarının kaynağı haline gelmiştir. Ülkemizde temsilciliğini ulusal çapta yürüten Fayev, 3D Donatılı Panel Sistemin üretim ve uygulama sorumluluğunu önemli bir boşluk dolduruyor olduğunun bilinç ve sorumluluğu içerisinde yürütmektedir.

Faypan Panel çok katlı betonarme / metal yapıların kabuk oluşturulması amacıyla rahatlıkla kullanılabilir. Uygulandığında bir çok fayda üretmektedir. Bunlar ; diğerlerine göre taşıyıcı sisteme daha az yük bindirmesi, ısı köprüsünün olmadığı süper yalıtım sağlaması, sağlam olması, deprem ve afetlerde koruyucu özellikleri, ürettiği faydaların dengi sistem ve sistem bileşenlerinden çok daha uygun maliyetli olmasıdır. Aynı zamanda hızlı ve pratik uyguluma sunuyor olması da iş süresini kısaltır. Çatılarda ise ön plana çıkan tüm saydığımız faydalara ek olarak yaşanan çatı katlarındaki kronik yalıtım sorununa kesin ve kalıcı çözüm sağlıyor olmasıdır.

Sistemimizin iddialı olduğu kısım ucuz olması değildir. Prefabrik ve türevi yapı metodları ile mukayese edildiğinde görece daha yüksek fiyatlıdır. Ancak fiyat fayda dengesi olarak ifade ettiğimiz, doğru ürün , doğru fiyat ilişkisini sağlayabilmesi açısından ucuzdur, yani maliyetini sonuna kadar hak eden bir sistem olarak karşımıza çıkar. Bir kere yapılır ve bir çok fayda üretir. Kalıcı konut sistemi olarak asra yakın ömre sahiptir. Betonarmedir, tüm yüzeyler boşluksuz çelik örgü donatıya sahiptir, bütün bu değerler fiyat ile mukayese edildiğinde sistemimizi uygun maliyetli ve üstün bir çözüm olarak ortaya koyar.

Faypan panelimiz, B1 sınıfı ( alev almaz , alev yürütmez ) EPS yalıtım bloğu ile üretmekteyiz. Bu sayede, Duvar bileşenlerinde doğal malzeme olan beton ve çelik haricindeki EPS de yangın yalıtımına sahip bir duvar elemanı olarak yer alır. Güvenlidir.

Yapı kabuğumuzu oluşturan 3 temel bileşen vardır. Bunlar Beton – Çelik – EPS yalıtım bloğudur. Beton ve çelik doğal yapısı ile çevrecidir. EPS’nin ise %95’i hava odacıklarından oluşmakta, çok küçük bir oranda işlenmiş petrol türevi çevre şartlarına etki edemeyecek seviyededir. Ve sağlığa karşı hiçbir yan etkisi yoktur. Açık gözenekli yapısı sayesinde duvarların hava akışına engel olmaz ve nefes alan duvarlar yaşam alanlarındaki gerekli sağlık koşuluna uygun ortam sunar.

EPS’nin zaman içerisinde eriyerek özelliklerini kaybetmiş olduğu nispeten doğrudur. Ancak bu kütlesel yoğunluğu ile ilgili bir konudur. Sistemimizde kullanılan EPS 16 kg/m3 yoğunlukta yapılarda ısı yalıtım yönetmeliğinde 5cm olarak tanımlanan yoğunluğun neredeyse 3 katı kalın şekli olan 13 santim kalınlılığındadır. Yapıda beton içerisinde oksijensiz ortamda sabit kalması ve yoğunluğu dikkate alındığında demirin korozyona uğradığı süreden daha uzun ömrü olduğu bilimsel testlerde kanıtlanmıştır, ve güvenle kullanılabilmektedir.